Over ons

Scwo (Stichting Cultureel werk in Wormer e.o.) organiseert uiteenlopende activiteiten voor kinderenjeugdvolwassenen en senioren. Dit doen we vanuit de Omslag aan de Faunastraat 62 in Wormer, maar ook op andere locaties, zoals De Westertil en diverse basisscholen en speelveldjes. Naast de activiteiten die we organiseren, zijn we ook betrokken bij de Brede school Wormerland en het Dienstencentrum. Ook hebben wij jeugdwerkers, die u vooral buiten op straat zult tegenkomen.

 

Ons vaste team

Werkzaam in Wormerland:

Werkzaam in Oostzaan:

 
 

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze organisatie. Op dit moment zijn er ongeveer 80 vrijwillige medewerkers actief. Zij zorgen er met veel inzet en enthousiasme voor dat er in Wormerland veel activiteiten kunnen plaatsvinden. Onze vrijwilligers helpen bijvoorbeeld bij de organisatie en begeleiding van de activiteiten voor kinderen, zij staan achter de bar bij de inloop voor de jeugd, koken voor ons Scwo-eethuis of houden zich bezig met de administratie of publiciteit. Ook zijn er vrijwilligers die zich bij eenmalige activiteiten inzetten, zoals de huttenbouw tijdens de TufTuf-week, de buitenspeeldag en NLdoet.

Het bestuur bestaat eveneens uit vrijwilligers.

Wilt u ook meedoen? Bekijk dan de vacatures of neem contact met ons op en laat u informeren over de mogelijkheden.

Docenten

Het grootste deel van onze activiteiten en cursussen wordt gegeven door vakkrachten. Zij worden door Scwo ‘ingehuurd’ en ontvangen voor hun werk een vergoeding. Bij Scwo zijn zo’n 30 docenten actief.

Wilt u aan de slag voor Scwo? Bekijk de vacatures of neem contact met ons op en laat u informeren over de mogelijkheden.

Stagiairs

Ook stagiairs kunnen bij Scwo hun steentje bijdragen. Zij kunnen bij ons meedraaien, ervaring opdoen en verder leren. Het is afhankelijk van de opleiding en de eisen die de opleiding stelt, hoe de leersituatie er precies uit komt te zien. Ook het aantal uren dat er stage gelopen wordt is hierop van invloed. Stagiairs ondersteunen het agogische personeel bij het ontwikkelen en uitvoeren van de bestaande diensten en activiteiten.

Op zoek naar een stage? Bekijk ons vacatures. Staat er niets tussen? Dan kun je ook altijd contact met ons opnemen.
 

Onze partners

Kinderwerk/
Brede school Wormerland

Gemeente Wormerland
Basisschool Wormerwieken
Basisschool De Eendragt
Basisschool de Harpoen
Basisschool Weremere
Basischool Wijdewormer
Basisschool De Eigen Wijs
Kinderopvang Baloe
Kinderopvang Boefje
Muziekschool Waterland
Fluxus
Sportverenigingen Wormerland

Jeugdwerk

Gemeente Wormerland
Centrum Jong
Wijkagent
WSV ‘30
Sporthal Wormer
Brede school Wormerland

 

 

Volwassenen/ouderenwerk

Gemeente Wormerland
Wormerwonen
Welzijnwonenplus 
Westertil 
Torenerf
Oranje Fonds NL doet 

 Diversen

Gemeente Wormerland
Wormerwonen
de Bieb
Muziekschool Waterland
Kinderopvang Baloe

 

 

 

Gegevens 

Scwo (Stichting cultureel werk Wormer en omstreken)
KvK-nummer 41231783

Contactgegevens

Faunastraat 62
1531 WH Wormer
(075) 642 3247
scwo@scwo.nl