Organisatie

Wat is Scwo en wat doen wij?
Stichting Sociaal Cultureel Wormer en omstreken is een professionele instelling die uiteenlopende activiteiten voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren organiseert. Scwo werkt vanuit ‘De Omslag’ aan de Faunastraat 62 te Wormer. Maar ook op andere locaties worden activiteiten georganiseerd zoals De Westertil. Daarnaast vinden op diverse basisscholen en speelveldjes sport- en spelactiviteiten voor kinderen plaats.

Het jongerenwerk heeft een prachtige, eigen locatie voor de jongeren uit Wormerland, 'De Hang-Out'. Dagelijks is hier na schooltijd een inloop waar jongeren kunnen chillen, gamen, tafelvoetbal spelen en meer. Tijdens deze inlopen is er altijd een jongerenwerker aanwezig. De ambulant jongerenwerker zult u vooral buiten op straat tegen komen.

Naast het activiteitenaanbod is Scwo betrokken bij de Brede school Wormerland en Welzijn Wonen Plus.  


Inschrijven voor cursussen en activiteiten
Maandag 26 juni 2023 vanaf 18.00 uur
kunt u zich thuis achter uw eigen computer online inschrijven voor activiteiten en cursussen op ons geheel vernieuwde website www.scwo.nl. Op 26 juni kunt u tussen 18.00 en 20.00 uur ook bellen naar, of langskomen bij Scwo. Als u hulp nodig heeft bij het online inschrijven staan de medewerkers van Scwo voor u klaar om u daarmee te helpen. Inschrijven bij Scwo kan ook daarna nog. Belt u gerust even op, dan helpen wij u met de inschrijving tel. 075 – 642 32 47.


Belangrijke informatie over de cursussen
Voor alle cursussen is een minimum aantal deelnemers vereist. Wordt dit aantal niet gehaald, dan gaat de cursus niet door of wordt uitgesteld. U krijgt tijdig bericht als de cursus niet doorgaat. Geen bericht betekent dus dat de cursus begint op genoemde dag en tijdstip. Deelnemen aan een cursus is geheel voor eigen risico. Tijdens de schoolvakanties van de basisscholen gaan de meeste cursussen niet door.

 

Betaling
U betaalt per eenmalige machtiging. Middels het invullen en verzenden van een digitaal inschrijfformulier geeft u Scwo toestemming om eenmalig het cursusbedrag van uw rekening af te schrijven. Dit gebeurt pas wanneer de cursus definitief doorgaat en altijd pas in de week vóór of na de startdatum. Cursussen boven de € 100,00 kunnen in 2 termijnen afgeschreven worden.

 

Cursus annuleren? Volwassenen & senioren
Annuleren zonder betaling van het cursusgeld kan alleen schriftelijk of per mail tot vier weken vóór de startdatum. Wij brengen dan € 5,00 administratiekosten in rekening. Bij opzegging minder dan vier weken voor de startdatum en bij tussentijdse beëindiging hanteren wij een vierweekse opzegtermijn. Wanneer een nieuwe cursist uw plaats kan innemen, is restitutie onder inhouding van € 5,00 administratiekosten mogelijk. Meer informatie rondom inschrijvingen vindt u op onze website www.scwo.nl. U kunt uw annulering richten aan: Scwo, Faunastraat 62, 1531 WH Wormer of via info@scwo.nl.

 

Vakanties 2023/2024
Tijdens de schoolvakanties gaan de reguliere cursussen niet door. Voor de jeugd worden wel allerlei vakantieactiviteiten georganiseerd. U vindt alle vakantiedata op onze website, of vraag ernaar op kantoor.

 

Docenten
Onze activiteiten en cursussen worden gegeven door professionele vakkrachten. Zij worden door Scwo ingehuurd en ontvangen voor hun werk een vergoeding. Bij Scwo zijn zo’n 30 docenten actief. Scwo werft docenten via de Aktief en de plaatselijke pers, maar als docent kunt u ons ook zelf benaderen met een cursusvoorstel. Neem gerust contact met ons op en laat u informeren over de mogelijkheden.

 

Bewonersinitiatieven
Buurtbewoners komen regelmatig met leuke ideeën. Onder onze begeleiding kan er veel gerealiseerd worden. Denk aan een Repair Café of Handwerk Café. Een ander initiatief op dit gebied is de Vrouwengespreksgroep. Heeft u een goed idee? Doe er wat mee! Voor informatie kunt u contact opnemen met Scwo.

 

Gebruik van ruimtes (geen commerciële verhuur mogelijk)
Bent u op zoek naar een ruimte om met anderen een gezamenlijke hobby uit te oefenen, elkaar te inspireren en te helpen? Inwoners van Wormerland die een goed idee hebben, maar dit niet alleen kunnen realiseren, nodigen wij graag uit contact met ons op te nemen. Scwo heeft een kookruimte, creatieve ruimte en hobby- en vergaderruimte.