Kies bovenaan de pagina uw onderwerp of Scrol naar beneden.

*Stichting MOE vanaf 7 november elke dinsdag in De Westertil. Lees hier meer.

Stichting MOE (Mantelzorgers Onder Elkaar) breidt haar activiteiten uit en start met ingang van dinsdag 7 november (van 10.00 tot 11.30 uur) met wekelijkse ont-MOE-tingen in De Westertil aan de Kemphaanstraat 1A in Wormer. Tijdens deze ont-MOE-tingen is er de gelegenheid onder het genot van een kopje koffie of thee met andere (ex)mantelzorgers van gedachten te wisselen of aan een creatieve of ontspannende activiteit deel te nemen. 

Stichting MOE is opgericht in 2015 en is al langere tijd actief in de gemeente Zaanstad. ‘Mantelzorg kan behoorlijk intensief zijn, het risico op overbelasting is groot. De stichting is in het leven geroepen om mantelzorgers op een laagdrempelige manier te ondersteunen, waardoor zij de zorg langer kunnen volhouden. We organiseren van alles, van gezellige inloopochtenden en lezingen tot yogalessen om goed te leren ontspannen en vooral om even lekker jezelf te kunnen zijn. Als mantelzorgers onder elkaar weten we precies waar een ieder tegenaan loopt. We staan altijd aan, de telefoon kan elk moment gaan en dan staan we weer paraat. We doen het uit liefde, maar soms is het ook echt heel zwaar en dan is een luisterend oor heel belangrijk. We zijn dan ook erg trots op onze samenwerking met WelzijnWonenPlus waardoor we nu kunnen uitbreiden naar Wormer en hopelijk nog meer mensen tot steun kunnen zijn’, aldus Britta Zaal (secretaris).

Micky Epema (voorzitter en oprichter van de stichting) en Britta Zaal zullen om de beurt aanwezig zijn. Zij zijn het luisterend oor en geven, als dat nodig is, ook antwoord op de vragen die u als (ex)mantelzorger hebt. De eerste ont-MOE-ting op 7 november staat vooral in het teken van kennismaken en vertellen we de aanwezigen waar we voor staan en wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Dinsdagochtend 7 november van 10.00 uur tot 11.30 uur bent u van harte welkom bij de eerste ont-MOE-ting.

Kom gezellig langs voor een kopje koffie of thee met wat lekkers!

 

Kijk voor meer informatie op de website van de stichting: Stichting Mantelzorgers Onder Elkaar