(075) 642 3247

Hatha yoga, plaatsen vrij op maandagavond 20.15 uur!! * Nieuwe cursussen, scrol naar beneden *

Kinderyoga (groep 1 t/m 4)

Deze activiteit zit helaas vol.

Onze maatschappij vraagt en verwacht veel van kinderen. Er komen een hoop prikkels op hen af die soms moeilijk te verwerken zijn. Door kinderyoga kunnen kinderen spanning loslaten. Het is een rustpunt.

Kinderyoga is een combinatie van yoga en spel. Plezier maken en het ervaren van veiligheid staan voorop. Er is geen competitief element. De focus ligt op het vergroten van het zelfbewustzijn van kinderen en hun zelfvertrouwen. Ieder kind mag zijn wie het is!

De holistische benadering bevordert de totaalbeleving van kinderen (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel). Hierdoor kunnen zij yoga elementen ook in hun dagelijkse leven makkelijker integreren. Kinderen worden zich meer bewust van hun lichaam, leren eigen grenzen aangeven, hun emoties bespreekbaar maken, voelen zich energieker, kortom: lichaam en geest komen meer in balans.

Iedere les wordt er gewerkt vanuit een thema. Voorbeelden hiervan zijn ‘Zon, zee strand’, ‘Het oerwoud’ of ‘Het kabouterbos’. Er vindt een afwisseling plaats van actieve spelvormen en ontspanningsoefeningen, zoals kindgerichte yogahoudingen, visualisaties, meditatie, onderlinge kindermassage, zintuigenspel etc. Deze worden vaak ondersteund met versjes, liedjes, muziek en verhalen.

Kledingadvies: draagt iets dat lekker zit (en niet knelt), zodat je vrij kunt bewegen.

Let op: de kinderen kunnen direct na schooltijd hun lunch opeten in hun lokaal en worden om 12.15 door de docent opgehaald en meegenomen naar de gymzaal.

Docent: Astrid de Lange van Scwo

Locatie: IKC de Eigen Wijs/ gymzaal de Balk

Overige informatie

Locatie(s): IKC De Eigen Wijs

Wanneer: van 09/01/2019 tot 20/03/2019

Tijden: van 12:00 tot 13:00

Type Activiteit: Beweging / ontspanning

Organisator(en): Brede school Wormerland

Inschrijven

De activiteit is helaas niet meer beschikbaar, maar u kunt zich wel alvast inschrijven! U word hierbij op een wachtlijst geplaatst.