(075) 642 3247

*** Nieuw cursus- en activiteitenaanbod Scwo volgende maand (juni) in de Aktief ***

Indonesische keuken gevorderden

Indonesische kookles voor gevorderden

Deze kookles bestaat uit 3 lessen. De eerste 2 avonden maakt u kennis met uitgebreide gerechten die wat meer techniek en voorbereiding nodig hebben, zoals Tahoe Telor met sambal petis, Sayur Lodeh, Sambal Goreng Tempeh, Pepesan, Chilisaus, Soto Ayam, Saté met pindasaus.

De laatste avond maakt u heerlijke hapjes waarvoor we specifiek keukengerei gebruiken. Denk aan gerechten als pasteitjes, Lemper Ayam, Kueh Lapis, Roti Kukus, Rempeyek Kacang, Cendol, Kueh Loempur, Pangsit Goreng etc.

Let op: U maakt slechts een aantal van bovengenoemde gerechten. Het is qua tijd niet mogelijk om álle genoemde gerechten te bereiden.

 

U doet zelf de boodschappen aan de hand van een ingrediëntenlijst die u voor eerste les thuisgestuurd krijgt. Deze lijst is gebaseerd op ca. 4 personen en bedraagt ongeveer € 12,50.

 

Deze cursus staat onder leiding van Astuti Pichel. Ze komt oorspronkelijk uit Indonesië en Indonesisch koken is haar specialiteit. Zij heeft veel ervaring op dit gebied door haar baan als chef kok in de professionele keuken van een hotel.

 

De Indonesische koken is één van de meest diverse keukens ter wereld. Indonesië bestaat uit duizenden eilanden. Ieder eiland heeft eigen voorkeuren en gebruikt specifieke kruiden waardoor er veel verschillende variaties in gerechten en smaken zijn. Zo wordt in het gebied buiten Java gerechten vaak kruidig en pittig gegeten maar op Java zelf zijn de gerechten kruidiger en zoeter van smaak. Indonesisch eten worden vaak bereid middels grillen, bakken, stomen, stoven of sudderen. De basis van de maaltijd is witte rijst maar de bijgerechten zijn heel gevarieerd

 
Meenemen vershoud/bewaardoos om uw gerecht in mee te nemen.

Overige informatie

Locatie(s): Scwo

Wanneer: van 13/05/2019 tot 27/05/2019

Tijden: van 19:00 tot 21:00

Type Activiteit: Culinair

Organisator(en): Volwassenenwerk

Inschrijven

Prijs: €32,50